skip to main |
skip to sidebar
ראיון העבודה של שי - טיפים לראיון עבודה מוצלח
בחלק זה אני אפרסם טיפים לראיון עבודה מוצלח.- ראיון עבודה איננו דבר של מה בכך, יש להגיע מוכנים הן ברמה האישית והן ברמה המקצועית בכדי לעבור ראיון עבודה.
- שיחת הטלפון הראשונה.
שיחת הטלפון הראשונה יכולה להיות קצרה שבה רק מזמנים אותך לראיון או ארוכה בה מתשאלים אותך על הקורות חיים שלך ומספרים על החברה בה אתה מתועד להתראיין.
טיפים לשיחת הטלפון הראשונה:
1. הכר את קורות חייך אל תהיה מופתע מנתונים המופעים בקובץ קורות החיים שלך.
2. הכן מראש בראש מעבר קצר ומקצועי של 4-7 דקות על עיקרי הקורות חיים שלך תוך שימת דגש על פרטים כגון תקופת זמן, מקום עבודה, תפקיד, טכנולוגיות (ב 2006 התחלתי לעבוד בחברת nice בתור איש פיתוח בפרויקט אשבל עבדנו בעיקר בטנולוגיות asp.net 2.0 , HTML, css, oracle).
3. שאל בתחילת השיחה מה תפקידו של מי שמדבר איתך - אם זה מישהו מקצועי הוא כנראה יבין את מה שאתה אומר ולכן הזהר מלומר דברים לא נכונים.
4. בזמן תאום הראיון חשוב לשאול את הדברים הבאים כתובת, טלפון לבירורים, האם יש חנייה , מי מראין אותך, מה תפקידו, כמה זמן הראיון אמור לקחת, איזה סוג ראיון זה הולך להיות(אישי, מבחן טכני פרונטלי/בכתב/מול מחשב) על מה הולך להיות המבחן (כך תוכל לבצע חזרה על נושא כזה או אחר)
- תאום צפיות שכר.
השאלה של "מה דרישות השכר שלך" תמיד תעלה ובדרך כלל תעלה מהר. מספר נקודות שיש לקחת בחשבון
1. תמיד יש לדרוש יותר מהסכום הרצוי ב 2000 עד 4000 שקלים.
2. אם רוצים רכב יש להגיד - עדיף להגיד דרישה בסגנון "24 + רכב" יש לכך משמעות כלכלית שונה מאשר "27 כולל רכב".
3. יש להגיד "הדרישה שלי 24 + רכב + תנאים" ששואלים תנאים כדאי להגיד כמה שיותר דברים: ביטוח מנהלים, קרן השתלמות, הוצאות רכב(דלק,חניות,ניקוי), הוצאות אוכל, הוצאות טלפון/טלפון חברה.
כל אחד מהסעיפים האלו שווה הרבה כסף ויש לקחת זאת בחשבון. צריך גם להכיר את הטריק שחברות אוהבות עשות שאומר - 80 אחוז מהשכר מופרש לסוציאלי ועוד 20 אחוז מוגדר כשעות נוספות - יש לזה משמעות כספית וצריך לחשב את זה בשקלול של הצעת השכר. - טיפים טובים לראיון - סוגים של שאלות שניתן לשאול..
החלק הכי חשוב הראיון עבודה זה הראיון המקצועי, ברוב החברות מתבצע הראיון המקועי כראיון פרונטלי של ראש צוות/איש פיתוח בכיר ששואל שאלות טכניות.
סוגי שאלות טכניות שמראינים בד"כ שואלים:
1. שאלות טכניות שבדרך כלל מוקראות מהמחשב או מדף נייר השאלות הן טכניות וחוזורת על עצמן (מה זה dataset ומה ההבדל בינו לבין datareader.
2. שאלות ניבנות - בהם אתה מתאר מערכת שלקחת בה חלק ואתה נשאל עליה, שאלות אלו בד"כ מראים על עניין שיש למראין בראיון הם גם מראים על עומק כלשהו בראיון שהמראיין מנסה להתאים את השאלות שלו למה שאתה עשית ולא להיפך. במקרה כזה עליך להכיר מערכת מסוימת שכתבת (המראיין לא ממש מכיר את המערכת ולכן ניתן קצת להמציא דברים אבל להיזהר לא להגזים) יש לתאר אותה בקצרה לפי המבנה הבא - טכנולוגיות (c# and sql-server) מבנה ארכיטקטוני (שיטת השכבות, צורת עבודה מול בסיס נתונים...), איזה חלק היה לך במערכת (שים לב שעל הנושא הזה סביר מאוד שתשאל).
במהלך ראיון כזה סביר שתשאל על דברים שאתה מסביר, לדוגמא אם אתה אומר שעבדת עם ado.net שביר שתשאל על הנושא הזה.
- טיפים טובים לראיון - איך לענות לשאלות מקצועיות.
הדבר הכי חשוב בתשובה לשאולת מקצועיות זה טונציה (טון דיבור נכון). מספר נקודות שכדאי לזכור:
- שמירה על טון דיבור קבוע ואסרטיבי, לא להתנצל בתשובות, המראיין שמולך בטוח לי יודע את כל הדברים.
- לא לקפוץ ולענות על שאלות, לגלגל אותם מעט בראש, לחזור על שאלת המראיין בכדי להרוויח עוד מספר שניות של מחשב לסדר את התשובה בראש ואז לענות.
-לא לענות תוך כדי תנועה - אלא רק לאחר שאתה סגור על התשובה אותה אתהרוצה לתת, במקרה של תשובה תוך כדי תנועה המראיין עלול לקבל רושם שאתה מורח אותו ואז כאשר כבר תגיע לחלק הנכון במשפט זה לא ישמע אמין ותאבד נקודות זכות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה